40-års kalas.

I lördags var vi på 40-års kalas där temat var pensionär/ålderdomshem.
Det var en sjukt rolig fest, otroligt god mat, väl ordnat, underhållning och för att inte tala om alla snygga gäster....
Blev inte så många bilder, men bjuder på de som blev.









Rödavinbär.

vet inte om de är normalt, men min rödvinbärs buske är sjukt överfull med bär. Alla yttersta grenar runt om hela busken ligger ner i gräset för dom är så tung. Jag plockade en stor bytta igår och det syns inte ens.





Storsylen

Äntligen!
Så har jag varit upp på toppen av Storsylen, 1762 möh.
Det var roligare o läskigare än kebnekaise, inte lika flåsjobbigt, inte riktigt lika högt. Men brantare, mer klättring, läskigare och så klart, vi hade ju sol och en sikt som var gudomlig.

Fredag gick vi från storulvån till sylarstationen i blåst o regn, bastade, åt god mat (snabbmackaroner o pesto) och drack lite vin och mådde gott.
Lördag gjorde vi den fantastiska toppturen. vi fick sällskap efter vägen av en karl, som jag tror kanske hette Axel, ett par, Carro och Jens, och senare oxå karlens barnbarn, Alexander.

Söndag var det transportsträcka tillbaka till storulvån i en jäkla vind, bitvis var de enklare att småspringa för att inte blåsa omkull.

Jag är supernöjd med helgen.
lite bilder helt i oordning.

































Hjärnblödning

Trodde för ett tag sedan att jag skulle få en hjärnblödning av mitt 15- åriga lilla tonårstroll... men jag har klarat mig och dusterna med henne har lugnat sig.
Men så har jag en som är värre.. jo, de e möjligt, en riktigt charmig lite sötskrutt som är glad ena sekunden och skriker fula ord och sparkas andra sekunden. Och så har hon blivit döv oxå, fast om jag viskar " vill du ha godis" så hör hon det på flera hundra meter.
Våra läggningar är inte ens nåt att skämta om... och jag tänker vägra lägga henne på flera veckor nu... phju, nu har hon iallafall äntligen somnat efter nästan 2 timmars pendlande från sång, småprat, gallskrik, illtjut, sparkar, trots och ja... allt du kan tänka dig...
och vipps så glömmer jag monstret jag nyss prövade tämja o ser bara den lilla söta godingen, tack och lov.








sista semesterdagen.

Hur ska jag kunna kliva upp tidigt och åka på jobbet i morgon?
Det känns lite gruvensamt att börja jobba igen, men mest kul faktiskt.
Ska bli kul å träffa alla jobbarkompisar, skönt att få lite rutin och ordning och reda igen.
Även skönt att börja på en torsdag, och så måste jag flexa någon timme på fredag för jag ska upp till Sylarna (iår ska jag upp på toppen, de får inte börja snöa nu som ifjol), mjukstart kan man säga.

fjälltur

Wilma for till momma och gick på bio och Jullan och jag tog med oss faster Maria och kusinerna Tilda och William o for till storulvån.
vi gjorde en liten dagstur både tisdag och onsdag, lekte bland träden vid tältet, smög på renar, lekte och klättrade inne i lekrummet, myste i tältet och åt en god hotell frukost.
Underbara storulvån!

















Vimmerby och Uddevalla

först Vimmerby och Astrid Lindgrens värld, sen en liten omväg till Ullared och sen Uddevalla sen hem.
Vimmerby och Astrid L V var bra, jättefint, påkostat, rent, fint osv.. vissa hus stämde inte för mig och jag saknade vissa figurer. Julia gillade Pippi, o Ronja och gungorna, lekplatsen, rutchkanorna, ja ni förstår... vi hade lika gärna kunna åkt till en strand med lekplats i sundsvall. de får bli nästa år.

Ullared var galet, helt sjukt vad mycket grejjer och vilka priser. leksaker var galet billigt. men vi hade ont om tid och inte många cm kvar i bilen att packa på, men lite blev det.

Uddevalla, fint, bad, strandpromenader, polbad, mat, mat och mat...






























jaglinn.blogg.se

Livet, i stort och smått

RSS 2.0