Fixar och donar

Är inne i en fixa och dona fas, har rensat garderober och skrubbar, kastat säckvis med kläder och andra onödiga pryttlar o papper, tidningar och skräp som jag har en förmåga att samla på mig.
Idag var jag hemma med Jullan som fortfarande har nackspärr stackaren, och då har jag iallafall passat på att rensa o städa en skrubb till och ett skåp i köket. Det är så skönt!

Mitt nästa projekt är nog Jullans rum, det är tråkigt, omysigt, litet, trångt, stökigt osv... Nu kan jag ju inte bygga ut och göra det större, utan jag måste ju göra nåt av de som finns. Vill få till det mysigt, praktiskt och lekvänligt. Inte helt lätt. Men kul.

en akuten helg.

sköönt med helg! vi började med lördag och fick en tid på akuten för mitt svullna ansikte som hade svullit upp ännu mer och faktiskt är ena sidan gigantisk nu. jaha, men iallafall for vi hela familjen till stan, jag på akuten där dom inte visste riktigt, inte öronen, inte bihålorna men nån mjukdel är ju svullen. jo ja tackar ja, jag tror själv att jag har botar de värsta med homeopat medicin o att de är på väg tillbaka, för värken är borta de e bara stort. Jag tror att de kan bero på att de blåste småspik när jag o Maria besteg storsnasen förra helgen, vi skämtade ensides ansiktsförlamning...

jaha, sen gick vi en sväng på torget innan vi for hem. Vi köpte med oss bullar o bröd från Frejas bakeri oxå, mumma!
Sen hann vi med å ha en härlig höstig lördag hemma.












I morse när Jullan drog av sig ett linne skrek hon till och tog sig för nacken, nackspärr tänkte jag. Hon låg på soffan o jag packade mig iväg på loppis. Efter en liten stund ringde Markus, Jullan tyckte att hon såg dåligt. In på akuten igen, dom misstänkte hjärnhinneinflammation, så efter undersökningar o provtagning under mycket stor protest och en lång väntan kunde dom utesluta alla farliga saker och vi fick åka hem med förmodligen en nackspärr.

nu slappar vi.



imorse rök de ur ån, magiskt fint.





Hemnetknarkare

Jag har blivit beroende av hemnet, sitter varje kväll o letar efter tomter eller lämpligt fritidshus.
Jag vill ha en stuga, en fjällstuga.
Den ska vara så mycket på fjället som de är möjligt, jag vill ha en slående fjällutsikt med vackra vyer, jag vill ha grannar och jag vill kunna promenera till en restaurang eller affär eller nåt.
Finns de ens nåt som passar in? Just nu är jag inne på storlien, Markus tycker de e för långt bort... men jag drömmer vidare.

Åre

I går for Markus, jag och Jullan till Åre, åkte kabinbanan upp, gick en bit mot toppstugan (dock inte ända upp för Jullan fick en fix idé att hon ungefär vart 10:e steg skulle lägga sig ner på mage o vila och bygga stenrös)
Vi fikade och lekte o bara njöt innan vi tog kabinbanan ner igen.
Sen åkte vi till lekparken på Åre skola och lekte innan vi gick på Broken och åt middag. En härlig dag.

Wilma har varit med mamma i Sundsvall i helgen hos Favvo, dom har shoppat o Wilma har fått massa nya kläder. Hon har även fått massa kläder av Favvo som hon inte längre använder, roligt fle Wimsan och supersnällt av favvo och mamma.
Snart kommer dom nog hit.





















onsdag, ledig, fjälldag.

Jullan och jag har äntligen våra lediga onsdagar igen. Första onsdagen bjöd på strålande väder och vi valde att ta med farmor Anna-Lisa till bydalsfjällen.
Vilken härlig dag, vi ville inte åka hem så vi började fara men stannade igen i bydalen och gick upp i slalombacken, där satt/låg vi länge länge o bara njöt. Drack kaffe, lekte lekar som "tysta leken" och "vem kan ligga still längst" osv, bästa lekarna : ) hux flux var klockan fem o vi var tvugna att åka hem.
















jaglinn.blogg.se

Livet, i stort och smått

RSS 2.0