Blåhammarn

I lördags morse for jag, Maria och Marie till storulvån. Parkerade bilen o spände på oss skidorna o gick till Blåhammarn.  Sååååå härligt! 
På vägen upp var det först sol o rätt lite vind för att sedan bli molnigt o vind runt 20-25 s/m. Det var friskt o skönt faktiskt, jag är lite knäpp, jag vet, men de är skönt när det blir riktigt mycket frisk luft o man blir kall om kinderna. Och vad god ölen är när man kommit fram sen. 
Söndagens hemfärd var ljuvlig, solig, varm o jag önskade att de inte gick så fort att ta sig ner till bilen. 
Två underbara dagar som gjorde måndagen till en pina... ångesten över att sitta instängd på ett kontor kom som ett brev på posten. 
 

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Jullan började idag, Wilma fick bli ritad på både mage och rygg. 
 

Måste bara..

Idag pratade jag med Jullan om 4års kontrollen. Att vi kommer få brev om att vi ska åka dit o vad vi ska göra där, man måste förbereda den här bestämda lilla damen för att eventuellt få henne att göra nåt när vi väl ska dit.
Så, jag berättade att vi ska väga o mäta o kanske kolla synen eller nåt och att sköterskan säkert kommer fråga om hon kan rita en gubbe.
Så frågade jag om hon kunde prov rita en gubbe till mig.

Här är resultatet.




Jag blir så imponerad, hon är ju inte ens 4år och skriver sitt namn. Hon är väldigt intresserad av bokstäver, kan hela alfabetet och idag läste vi en bok tex, boken handlade om bokstaven i. I slutet av boken var det tre bilder på en mössa, en iskub och eld. och så stod de under bilderna vad de var och Julia säger direkt innan jag hunnit förklara eller fråga att Mössa börjar ju inte på i, och inte eld heller. Galet och väldigt roligt.

helags

I lördags morse drog vi (jag o Maria) iväg till Ljungdalen/kläppen för en tur till Helags.
Jag önskade innan vi for att de skulle bli lite blåsigt, lite kallt, lite bitig i kinderna och jag fick nästan så. Det var inte kallt men rätt blåsigt bitvis o mulet. Vi hade aldrig motvind o vi hade så klart bra m kläder osv att dra på oss så det blev bara härligt.
När vi kom fram på lördag var de ca 9 s/m o när vi gav oss iväg på söndag var meddelvindhastigheten 11s/m (kändes inte riktigt så)
Hur som helst, en superhärlig tur. Det var väldigt lite folk på stationen och vi fick ett 4bäddsrum för oss själva.
















någon hade med sig finskorna upp på fjället.... o jag skojjar inte.


jaglinn.blogg.se

Livet, i stort och smått

RSS 2.0