En dag i storulvån

i onsdags hade jag längtat klart, jag och Jullan tog med oss farmors och for till storulvån. Tänkte vara en dag i fjällen på Jullans villkor, gå i hennes takt och så långt hon pallade.
Vi började med pluppstigen, sen gick vi mot Blåhammaren en liten liten bit, stannade länge o fikade o lekte o vilade oss innan vi gick tillbaka och hänge lite i lekrummet inne på stationen.
Jag prövade slakline, sjukt svårt, och då hade jag ändå stavar till hjälp.

En lyckad dag, Jullan ville inte hem och innan vi var hemma ville hon åka tillbaka, o vem vill inte de... :)














Den jämtländska sommaren.

ja... vad gör ni andra som har semester i dessa härliga sommartider?
Den jämtländska sommaren är... helt normal eller?
Vi har varit inne o slöat, slappat, fikat, ätit, tittat på film o film o film och ätit.. och så har vi väl varit ute lite också faktiskt, och så har vi bakat bullar, varit på teknikland, plockat smultron och idag blev lekstugan klar och utflyttad, nu ska vi bara sätta i fönster och möblera och göra fint inne i den.


















Vilken lycka när lekstugan flyttades ut, hon sprang/skuttade ut och skrattade hjärtligt.

buzzador

Har fått ett paket med vanishprodukter som ska testas. någon som är sugen på en liten provpåse m Vanish så hojta så får ni.

jag har gjort ett före och efter test.
jag smutsade ner en vit tygbit med matolja, ketchup, sylt, kaffe, rödvin, juice och gräs. behandlade m Vanish o tvättade.
Den vita lappen är nästan som ny, de syns yttepyttelite av gräset.




pippi

så var det äntligen dax, vi skulle på pippi, tillsammans med bästa vännen Ossian.


vi stannade på vägen och köpte en påse godis, här sitter Jullan o väntar på Ossian.


Man fick inte Fota under föreställningen, men efteråt. Piraterna var läskig, men hon skulle kramas med Pippi. Men när de blev våran tur så blev Jullan blyg när Pippi började prata med henne, så de blev ett ensamt kort även på Pippi.




Mamma o Jullan träffade dock pippi i tisdags, då blev de ett kort...



(fast jag ser nu att de här blev ett kort som Sara tog från en annan vinkel, hittar inte mammas o de spelar ju ingen roll... bla bla...)

Sen blev de lite lek i lekparken innan vi for hem, glada, trötta o nöjda.







skvallertidning.

köpte en skvaller blaska idag, o kolla på det här..!?


en text om att Lennart Jähkel gått ner i vikt, en bild på honom o en bild på han...hm.. den andra som jag inte kommer ihåg namnet på, honom står de inte ens något om i texten. konstigt!

Kebnekaise

som jag har längtat, och nu är de över, en fantastisk helg.
vi for onsdag kväll till sundsvall för att hoppa på nattåget till Kiruna. från Kiruna tog vi buss till Nikkaluokta och där började vandringen.
19 km till kebnekaises fjällstation, blev lite besviken över hur mycket skog och lite fjäll de var den turen.
Fjällstationen var jättemysigt, lite struliga system o ny personal, inte fullt så god mat som man hoppades på, men de gjorde inget.

fredagen var lite regnig, Hedda hade ont i knät o behövde vila de inför toppturen så jag och Maria tog en egen liten dagstur, vi letade efter några jättegrytor som vi inte hittade, vi gick för långt, men vi fick en härlig tur.

lördag var de toppturs dags, de var underbart, jobbigt, syrligt, backigt, brant, sol, vind, hagel o regn. Det kändes super tungt bitvis och ändå så glatt o förväntansfullt. Och vi tog oss upp, ända upp på toppen av Sveriges högsta berg, det är sjukt coolt och jag ler brett när jag tänker på det.

söndagen gick turen med tunga ben tillbaka efter lördagens 14 timmars "promenad" (inkl alla fika stopp så klart) till nikkaluokta och bussen till Kiruna för hemfärd.




















här är en vy över fjällkedjan o där vi gick, man ser även toppen om man zoomar.











har massor av bilder, men nu får jag nog ge mig.....

kattungen ser galen ut..

Ellen somnade i mitt knä o såg faktiskt helt galen, död o farlig ut.






jaglinn.blogg.se

Livet, i stort och smått

RSS 2.0